SOCIAL MEDIA

Love List

8 Mayıs 2015 Cuma

Part 5: Evnizde Lale Yetiştirebilirsiniz …

lale ile ilgili görsel sonucu

   Ilıman iklim bölgelerdeyseniz ocak ayına kadar laleniz olabilir.

·         Saksı ya da bahçedeki toprağın suyu iyi emme özelliğine sahip olması gerekir. Lale soğanı için tüm toprak türleri uygun. Besin değeri yüksek toprak tabii ki daha faydalı.

·         Bitki, soğanlı olduğu için haricen gübrelemeye ihtiyaç duymaz. Çünkü besinleri kendi soğanında depolar. Ancak daha uzun ömürlü ve zengin çiçekler için özel soğan gübresin kullanılmasında bir zarar yoktur.

·         Lale soğanları, bahçe veya saksıda herhangi bir yere dikilebilir. Tek dikkat edilmesi gereken unsur, ışık alması.
·         Soğanları kendi boylarının iki katı derinliğe gömmeye özen gösterilmeli. Lale soğanları büyüklüklerine göre 10-15 cm aralıklarla dikilir. Ama sık aralıklarla dikebilirsiniz. Lale soğanları kasım e aralık ayında ekildikten sonra mart ve mayıs gibi açacaktır. Ancak bir süre sonra dökülecektir. soğaları bir yıl sonrası i.in çıkarıp temizledikten sonra kuru ve serin bir ortamda tercihen tülbent veya gazete kâğıdına sarılı olarak saklayabilirsiniz ya da toprakta bırakabilirsiniz. Bu durumda üzerine soğanlı başka bir bitki ekmeyin mevsimlik çiçekler ekin.

    Çiçeklenme: mart-mayıs
   Dikim zamanı: kasım-aralık
         Ortalama bitki boyu:30-40 cm
         Dikim Aralığı: 10-15 cm
         Dikim derinliği 10 cm
         Soğan büyüklüğü 11-12 cm
        

Yorum Gönder