SOCIAL MEDIA

Love List

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Part 13: Çimeler Hakkında ...

çim ile ilgili görsel sonucu

Havalandırma
Toprakta delikler ya da yarıklar açarak yapacağınız havalandırma, suyun ve havanın köklere ulaşmasını sağlar. Çimenlerin havalandırma zamanın geldiği; aralarına su dolması ya da renklerinin kahverengiye dönmesinden anlarsınız.

Yosunlarla Mücadele
Yosun, küçük çiçeksiz bir bitki olup, hastalıklı, zayıf düşmüş çimlerde görülür. Birçok bitki öldürücüyle onlardan geçici bir süre kurtulabilirisiniz.

Boşlukların Yamanması
Ne kadar iyi bakarsanız bakın çimenlerinizde bazı boşluklar oluşabilir. Boşluk oluşmasının sebebi hastalık ve böceklerdir. Boş bölgeleri doldurmak için en iyi zaman tırmıklamadan sonraki toprağın açıldığı zamandır. Sıfırdan çimlendirilen bir alanda metrekare başına en fazla 60-70 gram tohum kullanılır. Ara ekimde bu miktarın en fazla yarısının kullanılması uygun olur. Ancak bahçenizdeki eski çimle aynı tohumu almaya dikkat edin. Çünkü renk farkı olabilir. Tohumları serptikten sonra tırmığınızın sırtı ile hafifçe kalkmış olan toprağı yeniden sıkıştırmalı, tohumların toprakla temasını sağlamalısınız. İyice açılmış bölgelerde bu işlemi takiben çok ince bir tabaka kaliteli torfu, toprağın üstüne serpin, yine tırmık sırtı ile bu torfuyu hafifçe sıkıştırın. Zaten nemli olan toprağınızı ve bahar yağmurları yardımıyla en geç 10-15 gün içinde yeni tohumlar filizlenecek, iki-üç kez içildikte sonra eski ve yeni im birbirinden ayırt edilemeyecektir. Toprağınızın kuru, yağış da yetersiz ise bahçenizi iyice sulayın ve kurumamasına dikkat edin. Bütün çimlerinizi besleyeceğiniz ikinci hafta bu bölgeyi de gübreleyebilirsiniz.

Çimleri Kışa Hazıralyın
Çimlerinizi kışın soğuğundan, fazla suya maruz kalmaktan ve kimi zamanda dondurucu rüzgârdan strese girer. Yaşamsal faaliyetlerini minimuma indirger. Hele bir de üzerinde buz uzun süre kalırsa ölebilir. Bunu önlemek için kış bakım gübrelerini kullanabilirsiniz.


Yorum Gönder