SOCIAL MEDIA

Love List

28 Aralık 2015 Pazartesi

Yeni Yılda ki Alışveriş Listem…


Okuduğunuz blogun yazarı kendini yaşam blogu sahibi olarak tanıtsa da, ağırlıklı olarak kozmetik ve güzellik ürün tecrübelerini sizlerle paylaşmakta. Böyle okuyunca sanki bunu yapan ben değil de bir başkası olsa da bugün kendimi eleştireceğim için bu üslup ile yazmaya devam edeyim bakalım. Nasıl olacak? Peki, bu blogun yazarı makyaj yapar mı? Göz makyajı yani rimel ve göz kalemi hariç acaba bir sene içinde kaç defa fondöten sürer, alık kullanma ihtiyacı duyar. Ki rimel sürmediği günlerde az değildir.
Peki, makyaj çantası ne âlemdedir derseniz ki bu yazı için hiç üşenmedim saydım…

10 tane rimel ( kuruyan ve atılacak olanlar bu sayıya dâhil değil )
4 tane alık( iki tanesi hiç ama hiç kullanılmamış)
3 tane BB krem
1 tane CC krem
15 tane oje ( 2015 de sadece 2 kere oje sürdüm)
2 tane fondöten
1 tane pudra
2 tane ışıltılı gece pudrası ( çok hızlı bir gece hayatım var ama lütfen )
2 tane makyaj paleti
Bu kadar yeter, kalp krizi geçireceğim yoksa. Yani müsrifliğin vücut bulmuş biriyim. Kullanıyor olan bir kişi bile çok fazla olan bu ürünleri hiç kullanmayan birinin alması tek kelime ile israf… Artık akıllanma zamanım geldi de geçiyor diyerek 2016’daki alışveriş listemde sadece ihtiyaçlarımı ve ihtiyacım olan kadar alacak şekilde oluşturacağım. Ay bu nasıl, ay bu ürün de çok ucuzmuş, alayım dursun v.b. gibi bahaneler arttık hayıtımda yer almayacak. İşte bu blogun müsrif yazarının alışveriş listesi bu doğrultuda olacak 2016’da.
Yani kısaca az ama öz bir alışveriş yapacağım bir yıl olması kararı ile 2016’ya başlıyorum. Umarım aldığım kararlara uyabilirim. Peki, siz ne âlemdesiniz?
Tek müsrifin ben olduğun sanmıyorum ama bunu düzeltmek için benim gibi kararlar alan var mı?
Benim ile de bu kararınızı paylaşır mısınız?
Sevgiler…
Not: yaptığım ürün dökümü sadece kendi müsrifliğimi kanıtlamak amacı ile sizlerle paylaşılmıştır. Başka bir yorumda bulunmayacağınızı umuyorum.

5 yorum :

  1. Okurken kendimden çok şey buldum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğunuz için çok teşekkür ederim, umarım daha akıllı olacağım bir sene olur ... sevgiler ....

      Sil
  2. Ben! Dolabımı yeniden söküp yaptırdım ve an itibariyle ciddi bir karar aldım "asla ihtiyaç dışı alışveriş yapmayacağım!" burada dursun bu demecim belki ileride lazım olur :D

    YanıtlaSil
  3. Yazını şimdi okudum ve aynı ben dedim oje desem 30 tane bırak normal renkleri neon bile var gerçi kızımda dahil buna makyaj desen rimel 4 adet fondöten tek fakat fardı kalemdi sayısını bile bilmezken birde hediye ettiklerim bile var. Daha bunun gibi özellikle kitaplarda yapıyorum unutup aynı kitaptan 2 tane almış biriyim ooooo sanırım bayağı müsrifim allahım affet. Yani yalnız değilsin ve senden beterleri var. Bu arada oje en çok yazın kullandım sanırım düğünlerde vs... Saol kendimle yüzleştim:))) istikrarlı olmalıyız. Bu yüzden neyin var neyin yok bakıp kullandıkları ayırıp kullanmadıklarını verip yada atıp yenisini almamak bitene kadar ben öyle yapcam inşallah;) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu hafta sonu iyi bir temizlik yaptım valla :)

      Sil