Kozmetik marketlerde ki doğal yağlar benim oldukça ilgimi çekse de almaya cesaret edemem. Çünkü hangi yağ ne işe yarar tam olarak bilemem. Üzerindeki bilgilerde beni pek fazla tatmin etmez açıkçası. Bugünkü yazı dizisi de bu yağlarla ilgili. Bakalım hangi yağ ne işe yarıyormuş?
Norveç Böğürteni Yağı
Norveç Böğürteninden elde edilen yağ çok güçlü bir nemlendiricidir. Yaşanan el ve dudak çatlamaları, ciltte pullanma gibi problemler için çok önemli bir yağdır. Çatlak oluşumunu engelleme, çatlakları giderme, seboreik dermatit ve ürtiker gibi cilt problemleri için rahatlıkla kullanılabilir.
Acı Badem Yağı
E vitamin deposu olan yağ özelikle çatlak oluşumunu engellemek için önerilir. Mevcut çatlakların giderilmesine de yardımcı olur. Acı badem yağı 4-5 damla parmak uçlarına damlatılarak ısıtılır ve masaj yöntemi ile cilde uygulanır.
Ylang Ylang Yağı
Saç uçlarına ve saç diplerine uygulandığında saç kırıklarını gidermede ve saçın hızlı uzamasına destek olmada kullanılmaktadır. Sebum dengeleyici etkisinden ( yağ dengeleyici) dolayı da akneli ve sivilceli ciltlerin bakımında da kullanılabilir. Ylang Ylang yağı kokulu yapısı ile banyo suyuna kullanıldığında yatıştırıcı ve afrodizyak etki gösterir.
Mavi Anemon Yağı
Anti- aging etkisi ile bilinmektedir. Cilde masaj yaparak özellikle akşamları uygulanmalıdır. İçerisindeki bileşimlerle cildi kolajen dokusunu kuvvetlendirebilir. Kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır. Yağlı ciltlerde de yağ dengesini sağlayabilir.
Uyarı: Hassas ciltlerin kullanmaması gerekmektedir. Göz çevresi hariç yüz ve boyun bölgesinde uygulanır.
Nar Çekirdeği Yağı
Yüksek oranda E vitamini içerir. Bu da nar çekirdeği yağını önemli bir antioksidan yapmaktadır. Özellikle kışın cildin nem dengesini sağlanmasında ve cildin yenilenmesinde etkili olabilmektedir. Cildin elastikiyetini artırmada yardımcı olabilir.
Hindistan Cevizi Yağı
Saçları besleyici, vücudu rahatlatıcı ve dinlendirici olarak kullanılabilir. Bölgesel ağrılarda masaj şeklinde uygulanabilir.
Hint Yağı
Haricen kullanımı kirpik ve saç diplerinin beslenmesinde, cilt problemlerinin onarılmasına yardımcı olabilir.
Sarı Kantaron Yağı
Yara ve yanık bakımında günlük olarak kullanılabilir. Cildi beslemeye yardımcıdır.
Kabak Çekirdeği Yağı
Bağırsakları yumuşatıcı etkisi sebebi ile bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilebilir. Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanması cildi yumuşatır ve yağlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Buğday Özü Yağı
Yıpranmış ciltlerin onarılmasında, cilt lekeleri ve doğum sonrası çatlakların giderilmesinde saç bakımında kullanılabilir.
Melisa Yağı
Aromaterapide depresyon kaynaklı sinirleri yatıştırmada yardımcı olarak kullanılır. Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur.
Nane Yağı
İnhilasyon yolu ile kullanımında kişiye tazeleme ve ferahlık hissi verir. Sinirsel kaynaklı baş ağrılarında, migren ve sinüzitte yardımcı olarak kullanımı yaygındır.
Yaş ilerledikçe yağlara ilgim arttı benim bu güzel yazın içinteşekkürler
YanıtlaSilaynen bende de yaş yaş ilerledikce böğle doağl yağlara ilgim arttı seride güzel bilgiler var takip edersen sevinirim
SilHep aklımda olan bir yazı yazmışsın, ben de paylaşırım o zaman hazır yazılmışı varsa :)) Ellerine sağlık çok faydalı bir yazı olmuşç
YanıtlaSilteşekkürler
SilMerhaba :) Çok faideli bir paylaşım olmuş. Bi köşede durası, arada bakılası. Çok teşekkürler, sevgiler... :)
YanıtlaSilteşekkürler
Sil