SOCIAL MEDIA

Love List

20 Şubat 2018 Salı

Kitap; Sade Güzellik ...

Seda Sakacı   Sade Güzellik  A'dan Z'ye Doğal Kozmetikler
Seda Sakacı 
Sade Güzellik
A'dan Z'ye Doğal Kozmetikler 

Güzelleşmek adına boş yere fazla para harcama dönemi artık bitiyor !
Kimyasal kozmetiklerin vücudumuzu zehirleme riski de ortadan kalkıyor !
diye tanıtımı olan Sade Güzellik kitabı bugün ki konuğum.

Kitap öncelikle hangi kozmetik ürünler gerçekten doğal diye sorarak başlıyor ve doğal kozmetik malzemeleri hakkında oldukça detaylı bilgiler veriyor. Daha sonra ise doğal kozmetik ürünü yapımında kullanabileceğimiz ürünleri bizlere tanıtarak, hangi ürün neye iyi gelir konusunda da uzun bir liste veriyor.

İkinci bölüm ise cilt tipimizi tespit etmemize yarayacak bilgileri içeriyor. 
Her cilt tipine göre doğal malzemeler ile hazırlayabileceğiniz formülleri ise  en son bölümde bizlerle paylaşıyor.

Üçüncü bölüm ise, bu arada benim en çok ilgili çeken iki bölümden biri oldu bu bölüm, cildin erken yaşlanmasını ve kırışmasını önleme yolları adı altıda özellikle güneş ve cildimizin ilişkisini ve güneş koruyucu ürünler hakkında, bilgileri içeriyor.   

Bu bölümde güneş kremleri hakkında bilmediğim o kadar çok şey öğrendim ki, hiç bir şey için değilse bile bu bölüm için bu kitap okunur diye rahatlıkla söyleyebilirim.

Doğal güneş kremi yapımı, bronz teni korumanın doğal yollu adı altında formüller yine bu bölümde yer alıyor. Bunun yanında boyun bölgesinin erken yaşlanmasını önlenmemesi için formül, anti aging tonik ve krem formülü de var bu bölümün içinde.

Bir sonraki bölümde ise mantar, sedef, selülit,akne nasır, lekeler  gibi ciltte görülen hastalıklar ve doğal çözümleri içeren bilgiler ve formüller yer alıyor.  

Cilt nasıl beslenir , hangi besin cildimize hangi yönde etkiler diye bilgiler veren beşinci bölümden sonra sonra , kitapta benim en çok ilgimi çeken bilgileri içeren bir diğer bölüme geçiyoruz.

 Canlı, parlak ve beyazlamayan saçlar için formüller içeren bir başlık desem artık bana neden ilgini çekti diye sormasınız sanırsam. 
İlgimi çeken  denemek istediğim o kadar çok formül var ki bu kısımda...
Özellikle beyazlanmış saçı eski rengine döndüren formülü mutlaka deneyeceğim ve sonucu sizlerle paylaşacağım. 

Yedi bölümden oluşan ve bölümler hakkında kısaca bu şekilde özetleyebileceğim bilgileri içeren bu kitabı ben çok sevdim, çünkü kitap sayesinden bir çok şey öğrendim ve uygulanabilir, daha doğrusu malzemesi kolay bulunabilir , bir çok formül elde etmiş oldum . 

Kitabı yeni bitirdiğim için, daha hiç bir formüllü uygulamasamda , ilk fırsatta uygulayıp sizlerle deneyimlerimi paylaşacağım. 

Bu kitabı ben D&R dan 12 TL ' ye aldım bu arada.
Kitabı doğal kozmetiğe ilgi duyan herkese gönül rahatlığı ile öneriyorum. 

Sevgiler...
💗



1 yorum :

  1. Aslında doğal malzemelerle yapılacak o kadar güzel bakım tarifleri var ki.Bu kitap hem ona hem merak edilenlere bir nevi aracı olmuş gibi ...

    YanıtlaSil