SOCIAL MEDIA

Love List

14 Mart 2016 Pazartesi

Koku Hakkında Bilmediklerimiz…


Koku alma hücrelerimiz her 28 günde bir kendilerini tamamen yeniler. Yani her ay kelimenin tam anlamı ile yeni bir burnumuz oluyor.

Koku alma duyusu zamanla sıkılır. Tam bu yüzden bu fırına girdiğimizde burnumuza gelen mis gibi ekmek kokusunu birkaç dakika sonra artık hiç almayız.
Kadınların koku alma duyusu erkeklere göre daha güçlüdür.

İnsanlarda yaklaşık 5-6 milyon koku reseptörü vardır. Kulağa çok geliyor değil mi? Tavşanlarda 100, köpeklerde 220 milyon koku reseptörü olduğunu duyunca aslında çok da olmadığını anlıyoruz.

Aynı parfümlerin başka insanlarda farklı farklı koktuğunu hiç fark ettin mi? Parfüm uzmanları bunun vücut kimyamızın bazı kokuları öne çıkarmasından kaynaklandığını söylüyor. Yani hangi parfümü kullanırsan kullan, senin kokun her zaman sana özel olacaktır.



Vernelleyin yumuşacık olsun…
… Vernelleyin mis gibi koksun!

Yıllardır eskimeyen ‘’ Vernelleyin yumuşacık olsun, Vernelleyin mis gibi koksun ’’ sloganıyla gönlümüzde yer eden Venel’in 1976 yılında Türkiye’nin ilk çamaşır yumuşatıcısı olarak bizimle buluştuğunu biliyor muydunuz?

1 yorum :

  1. Ben de güzel koku hastasıyım. Özellikle çamaşırların kokusundaki kalıcılık benim için çok önemli. Vernel'in 1976'dan beri var olması beni şaşırttı doğrusu. Teşekkürler bu güzel paylaşım için. Sevgiler.

    YanıtlaSil