SOCIAL MEDIA

Love List

1 Ekim 2022 Cumartesi

YENİDEN BAŞLANGIÇLARIN AYI; EKİM …

 


İlk önce bir sevinç çığlığı ile başlayayım; Oleyyyyyyyyyyy! 

Bu ay tam üç kitap okudum, dördüncüsüne de başladım. Tıpkı eski günlerdeki gibi…

Uzun zamandır kitap okuyamıyordum, başladığımı da ya bitiremiyordum ya da bitirdiklerim ise o kadar uzun elimde sürünüyordu ki kendime inanamıyorum. En önemlisi de kitap okurken keyif alamıyordum. Kafamın içi o kadar doluydu ki an’a odaklanıp, an’da kalamıyordum. Ama bu döngüyü bu ay kırdım galiba. Çünkü eskisi gibi kitap okuyarak başladığım Ekim ayına  bloga yazı girerek devam ediyorum.

O zaman iki kere aferini hak ettim. 

En azından ben başarımdan dolayı çocuk gibi mutluyum. 

Ve kendimi kutluyorum. 👏

Gelelim kitaplar hakkındaki kısa yorumlarıma.

Fikirlerinizi (S)atmak kitabını sevdim, içinde hap bilgiler var, kendi iş yaşantım için içinden not aldığım birkaç not oldu. Kendi fikirlerinizi, projelerinizi ifade etmek ve karşınızdaki kişiyi / kişileri ikna etmek isteyen arkadaşlarıma öneririm.

Karar Ver, Planla, Harekete Geç ise benim için pek bir katkısı olmayan bir kitaptı. Zaman planlaması yapamayan, özellikle genç arkadaşlarıma önerebilirim. Hata bu düşüncemden dolayı şirkette başlattığımız kitap bağış kampanyasına ekleyeceğim kitapların arasına kattım bu kitabı .Bana maalesef yeni bir pencere açmadı. Ama buna rağmen okudum ve bitirdim, okuması kolay bir kitaptı çünkü.

Tanışma,Tanıştırma,Tanıtma Sanatı; Networking kitabını ise tavsiye ederim. İnsan ilişkilerinin artan öneminde kendinizi nasıl daha öne çıkaracağınızı bilmek isteyen herkesin alacağı notlar var bu kitapta. Kitaptan aldığım notlar ve bu notlar ışığında bir yapacaklar listesi ile kitabın kapağını kapattım.

Benden şimdilik bu kadar. Kısa bir yazı oldu ise de umarım bu paylaşım uzun bir yolun ilk adımı olur.

Sevgiler.

💖

 

18 yorum :

  1. Öyleyse teşhis koyuyorum:iyileşmişsiiiin🤭daha da iyi olucaksıınn👍✌️

    YanıtlaSil
  2. Yazının başını okuyunca kitapların roman olacağını sanmıştım, değişik türdelermiş. :) Bunları okuyunca sıkılıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana katkıları olduğu için seviyorum , ama bazıları hakikatten çok sıkıcı olabiliyor . Sevgiler.

      Sil
  3. Sonbahar ayları bana hep kitap okumak için ideal aylarmış hissi verir:) Ya çok film izliyorum (yağmurlu hava, sıcak ev ve elde kitap sahneleri) yada bu hissim gerçek:)

    YanıtlaSil
  4. Yazıya başlayınca samimiyetle gülümsedim. Kitap okumayı özleyip, tekrar başladığında kavuşma-başarı hissi yaşayanları çok seviyorum. Yazı kısa değil ve devamını ben de bekliyor olacağım..sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar uzun ara verdin. Hoşgeldin umarım artık daha sık yazarsın 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım canım , bende sizleri özledim.

      Sil
  6. Bir masal -kitabını bir ayda bitiremediği için kendini kınayan biri olarak ben de eski okuma tempoma dönmek istiyor ve seni gönülden kutluyorum

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin bir zamanı var galiba , o anı bekliyoruz farkında olmasak da .

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Kitap alışverişim öncesi iyi oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil