SOCIAL MEDIA

Love List

7 Ağustos 2014 Perşembe

Pencere Önü Bostanım ; Roka

Bugün değişik bir yazı ile karşınızdayım sevgili takipçilerim . ( Giriş iyi oldu da gerisi nasıl gelecek bakalım ?)

Bu sıralar değişik bir merak edindim ( an azından benim için değişik ), ekip  biçme , toprakla uğraşma ... Tüm gün bu tarz siteleri gezip imrenerek bakıyorum  . Hatta ekmek için bir şeyler de alsam mı diyorum ki esas olay burada başlıyor ;
çünkü nerede ekecem acaba ? Sıcaklardan olsa gerek kendimi bahçeli bir evde oturuyorum sandım bir an !

Hopppp .... Gerçek hayatıma döndüğümde ise bahçem yok ama bir şeyler yetiştirmeliyimmmm dedim ve daha önce Koçtaşda gördüğüm bahçe bostanları aklıma geldi . En azından böyle bir şey alayım denemiş olurum dedim ve iş çıkışı hemen kendimi Koçtaşa attım . Neden bilmem roka olanını aldım ve büyük bir hevesle eve geldim .

Ürünün açıklamasını altta resimli koydum .Ama yinede kısaca anlatmak gerekirse ürünün kapağını açtığınızda kapak aynı zamanda saksı altlığı işlevi gördüğü için saksının altına yerleştiriyorsunuz içersinde toprakla dolu saksı ve iki küçük poşet kalıyor bir poşette tohumlar var bunları toprağa olabildiğince eşit aralıklarla yayıyorsunuz ve diğer küçük torbada bulunan topraklada üstünü kapatıyorsunuz . İşte ekim bitti bile . Sonra tabii can suyunu döküp pencerenizin güneş alan kısmına yerleştiriorsunuz Ve beklemeye başlıyorsunuz

Not : Böğle bir yazı yazmayı düşünmediğim için bu aşamaları fotoğraflayamadım , ama yeni bir pencere önü bostanı alırsam bu açığımı telafi edeceğim.



Ekerkenki resmi olmasada yetiştirme aşamasında resim çektim .

daha yeni çıkmaya başlarken

artık roka oldukları belli , iyice büyüdüler 
Bu yaşıma kadar roka çok yedimse de , bunların tadı bir başka sanki ....

Benim gibi bir şeyler yetiştirmeye meraklı olan herkese kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ürün . Fiyatıda 14-15 Tl idi ( tam hatırlamıyorum , yanlış bilgi vermek istemem )Maydonoz , dereotu , kediçimi, tere vb gibi çeşitleri de mevcut.

8 yorum :

  1. harika çot da lezzetti görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. evet öğle :) işi büyütüp başka çeşitlerini de alacağım .

    YanıtlaSil
  3. Ahh devrem ah.Seninki çok güzel görünüyor.Ben şok'tan 5 liralıklardan almıştım.Maydonoz yetiştirecektim sözde.Ona verdiğim emeği tarlaya versem kaç mahsul toplamıştım:)) Kısaca uyduruk birşey çıktı benimki 3 tel bitki çıktı,maydonozun gençliğine bile benzemiyordu,bende attım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. devrem sen yaşıyorumusun :))))))
      bende başka bir marka aldım daha önce mutfak bahçem diye aynı hayal kırıklığını bende yaşamıştım ama bu pencere önü bostanları iyi çıktı aklında olsun

      Sil
    2. Sanırım benimki de ondandı:) Şimdi tarih oldu...Çok sıcak burası hiçbirşey içimden gelmiyor,anca ürün yapıyorum,stoklamaya çalışıyorum:)

      Sil
    3. ürün yapıyorsan o da iyi sıcakta örgü pek çekilmez çünkü

      Sil
  4. merhaba ben ters1köşe blogu sahibesi Selin http://balansvemanevraa.blogspot.com.tr/ bana ait renkli şeylerin yer'de Aldığı bloğuma Bir süredir yazıyorum.benim bloğuma da beklerim :) bizde domates yetiştirmek istiyoruz ama bakalım daha alamadık bir türlü. insanın kendi yetişdirdiğinin yerini de hiç bir şey tutmaz ya, pek tatlı olur onları yemesi .

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle haklıınız rokalarımın tadı öğle başka ki , yada bana öğle geliyor :) bende ürün çeşitlendirmesine gidecem :)

    YanıtlaSil